Media

Paikan päällä löydät mediainfon Rukan ydinkeskustan kisakylästä, jossa kilpailutoimisto ja median palvelut löytyvät Rukan kokouskeskuksesta. Kilpailujen aikaan palvelemme teitä kilpailukeskuksissa. Kilpailukeskusten mediateltassa on tarjolla välipalaa, tuloksia ja infoa päivän tapahtumista. Valitettavasti nettiyhteyttä tai tietokoneita emme kilpailupaikoilla varsinkaan 1-3 osakilpailussa pysty tarjoamaan. Sen sijaan saatavilla on tietokoneita ja internetyhteyksiä Rukan kokouskeskuksessa. Ilmoitathan toiveesi etukäteen.


Fin5-Suunnistusviikolle Kuusamoon lähes 5000 suunnistajaa

Tervetuloa vajaan kuukauden päästä alkavalle Fin5-Suunnistusviikolle Kuusamoon 6-12.7. Varsinaisen ilmoittautumisajan puitteissa viikolle on ilmoittautunut jo 4000 suunnistajaa. Kun paikan päällä ilmoittautuneet kuntosuunnistajat lasketaan mukaan, tullee osallistuneiden määrä nousemaan lähelle 5000:tta. Luvassa on siis vähintään samanlaista urheilujuhlan tuntua kuin vuoden 2007 veteraanien MM-kisoissa, jolloin osallistujia oli 4500. 
Miesten pääsarjassa H21E on mukana 60 ja naisissa D21E 30 suunnistajaa. Eliittisarjojen voittotaistelut huipentuvat viimeisen päivän lauantain 12.7 takaa-ajoihin Rukan hiihtostadionin jylhissä maastoissa. Uutuutena Fin 5- suunnistusviikolla on neljännessä osakilpailussa perjantaina 11.7 käytävät sprinttimatkat, johon Rukan ydinkeskusta ympäristöineen antaa upean mahdollisuuden. Kaukaisimmat suunnistusvieraat tulevat Japanista, Australiasta ja Uudesta Seelannista saakka. Eniten ulkomaalaisia, 52, saapuu Venäjältä. Suomalaisista suurimmat edustukset ovat Helsingin Suunnistajilla, 116, sekä oululaisella SK Pohjantähdellä, jonka väreissä on ilmoittautunut 102 suunnistajaa. 
Kilpailukeskukset sijaitsevat Rukalta noin 10 kilometrin säteellä. 1.-2. osakilpailut 6-7.7 Säkkilässä Juumantien varressa suunnistetaan tyypillisessä koillismaalaisessa maastossa, jossa maaston peitteisyyden ja korkeuserojen vuoksi maastopohja on muita päiviä hitaampi. Kolmas osakilpailu 9.7 kilpaillaan Mustosenvaarantien varressa Noivioharjulla nopeakulkuisessa suppamaastossa. Kaksi viimeistä kilpailua ovat Rukan kisakylässä 11-12.7, jolloin maali sijaitsee hiihdon maailmancupista tutulla Rukan Hiihtostadionilla.