Fin5 Rastiviikko 6.7 – 12.7.2014

KILPAILUOHJEET

Kilpailusäännöt

Kilpailuissa noudatetaan IOF: n ja SSL: n kilpailusääntojä sekä järjestäjän antamia ohjeita. Nämä viralliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla, kisalehtisessä sekä Fin5 – nettisivuilla.

Kilpailukeskukset ja opastukset

1-3 osakilpailun kilpailukeskukset sijaitsevat Rukalta 11 - 13 km säteellä. Kaksi ensimmäistä kilpailua käydään Säkkilässä, Juumantien varressa. Kolmas osakilpailu kilpaillaan Mustosenvaarantien varressa Noivioharjuilla. Kaksi viimeistä kilpailua ovat kisakylässä, maali molemmissa Rukan hiihtostadionilla. Opastukset kilpailukeskuksiin alkavat Rukan matkailukeskuksesta vt 5 ja Rukatunturintien (nro 8692) risteyksestä.

Kilpailunumerot
Kilpailijat käyttävät koko viikon samaa kilpailunumeroa, poikkeuksena E- sarjojen viimeisen päivän takaa-ajolähdöt, joihin kilpailijat saavat uuden numeron 5. osakilpailun lähdöstä. Kilpailunumerot ovat kilpasarjoilla valkoisella pohjalla ja mustalla numerolla paitsi E-sarjat keltaisella pohjalla ja mustalla numerolla sekä kuntosarjat valkoisella pohjalla ja punaisella numerolla. Numerot ovat saatavilla vain lauantaina 5.7.2014 kisakylän kilpailutoimistosta Rukan kokouskeskuksesta ja kilpailupäivinä kilpailukeskuksen infon läheisyydessä olevalta narulta. Kilpailija vastaa itse oman numeron ottamisesta. Kiinnitystarvikkeita (hakaneuloja) ei ole varattu järjestäjien toimesta. Hakaneuloja voi ostaa kilpailukeskuksen infosta (2 €/4 kpl). Kilpailunumero kiinnitetään taittamatta rintaan. Kilpailunumeroon on painettu kilpailijan nimi, sarja, lähtöajat ja matkat lähtöihin päiväkohtaisesti.  Kilpailunumeroa ei luovuteta maalissa. Kadonneen tai repeytyneen kilpailunumeron tilalle voi Infosta lunastaa uuden (maksu 5 €).

Kartat ja rastinmääritteet
Kilpailukartat ovat 6-värisiä ja ne on painettu 6/2014 G-Print 130 g paperille, kartat ovat muovisuojuksessa. Poikkeus: RR- ja TR- radat ovat tulostekarttoja ja sprintissä (4.osakilpailu) kaikki kartat ovat tulostekarttoja. Nuorten ja aikuisten sarjoissa kartan koot ovat A3 ja lasten sarjoissa A5. Sprintissä nuorten ja aikuisten sarjoissa kartan koko on A4. Mittakaava on 1:10 000 ja käyräväli 5 m. Sprintissä mittakaava on 1:4 000 ja käyräväli 2,5 m. Radat sprintissä hieman normaalia pidemmät. Rastit on merkitty maastoon oranssivalkoisin rastilipuin. Mallirasti löytyy opaspaalulta. Rastinmääritteet on painettu karttoihin. Vain sprintissä on saatavana lisäksi irralliset rastimääritteet. Sprintin irralliset rastimääritteet ovat saatavilla lähtökarsinassa 2 min. ennen lähtöaikaa. Niihin ei ole tarjolla kiinnitystarpeita. Kyseisen kilpailumaaston vanhat kartat ovat nähtävillä kilpailukeskusten ilmoitustaululla. Vanhoja suunnistuskarttoja on vain Rukan hiihtokeskuksen maastosta. Kilpailukartta on nähtävissä lähtökarsinassa. Kilpailukarttoihin on merkitty juomapaikat, joista viestiyhteys maalialueelle ja ensiapuun. Karttaan on merkitty kiellettyjä alueita, joille meno aiheuttaa suorituksen hylkäyksen. Lähtöihin on kuljettava viitoitettua reittiä pitkin. Kilpailukarttoihin piirrettyjä rastivälillä olevia viitoituksia on noudatettava. Karttoja ei kerätä maalissa pois kilpailijoilta. Vielä lähtöään odottavien kilpailijoiden informointi kartasta tai radasta ei ole kuitenkaan reilun urheiluhengen mukaista.

5. osakilpailun maastossa (etenkin lähtöjen 4 ja 5 läheisyydessä) on suuria jyrkänteitä, joiden läheisyydessä on noudatettava varovaisuutta.  Nämä jyrkänteet on nauhoitettu yläpuolelta.

Piikkarien käyttö
Kilpailussa EI sallita piikkarien käyttöä.

Leimausjärjestelmä
Kilpailussa käytetään elektronista Emit- leimausjärjestelmää. Kilpailija on itse vastuussa siitä, että hänellä on toimintakuntoinen, ilmoittautuessa ilmoitetun ja lähtöluettelossa mainitun numeron mukainen emit- kilpailukortti. Tietojen muutokset tehdään 16.6.2014 mennessä sähköpostilla osoitteeseen kev@kev.fi ja la 5.7.2014 klo 12 - 22 kisakylän kilpailutoimistoon sekä kilpailupäivinä kilpailukeskuksien infoon. Emit- kortin (numeron) vaihto on maksuton 16.6.2014 saakka. Tämän jälkeen vaihdosta peritään toimistokulumaksuna 3 €.
Järjestäjältä vuokratun kilpailukortin voi lunastaa kilpailupäivinä kilpailukeskuksen infosta tai la 5.7.2014 kisakylän kilpailutoimistosta Rukan kokouskeskuksesta klo 12 -22. Kilpailukortti on palautettava vuokra-ajan päättyessä kilpailukeskuksen infoon. Vuokra on 15 euroa/viikko tai 5 euroa/päivä, vuokra maksetaan kilpailukorttia noudettaessa. Palauttamattomasta kortista veloitetaan 80 euroa. Korttiin ei saa tehdä omia merkintöjä eikä kiinnittää tarroja. Kilpailukeskuksessa on opaspaalun luona mallirasti, jossa kilpailija voi testata kortin toimivuuden. Leimasimen vilkkuva valo osoittaa kortin olevan toimintakuntoinen.

Radat

Ratapituudet löytyvät erillisestä taulukosta. Rasteja on maastossa lähekkäin, joten rastikoodi on syytä tarkistaa huolella.

Lähtö ja lähtöviitoitukset
Kilpailija lähtee kaikissa osakilpailuissa samannumeroisesta lähdöstä. Jokaisella lähdöllä on lisäksi oma yhteistyökumppani. Lähdön numero ja yhteistyökumppanin logo on painettu kilpailunumeroon. Opastus lähtöihin alkaa kilpailukeskuksessa sijaitsevalta opaspaalulta. Opastuksena käytetään yhteistyökumppanin logoa ja lähdön numeroa. Lisäksi apuna käytetään nauhaa tarpeellisissa kohdin. Viitoitusta on noudatettava, eikä siltä saa poistua. Matkan varrella on etäisyystauluja, jotka kertovat jäljellä olevan matkan lähtöön. Lähtöviitoitusten varrella on WC: t ja juomapisteet. Lähtöalueella, ennen lähtökarsinoita on kello, joka on kilpailuajassa. Kilpailija ottaa itse päivittäin lähtöpaikalta kilpailukorttiinsa tarkistusliuskan, kirjoittaa siihen kilpailunumeronsa ja kiinnittää sen kilpailukorttiinsa.

Lähtöviitoitusnauhat/kumppanit ja matkat lähtöihin:

Lähtö 1

Noname

Lähtö 2

Koillismaan Osuuskauppa

Lähtö 3

OP- Pohjola

Lähtö 4

Veikkaus

Lähtö 5

Ruka-Kuusamon Matkailuyhdistys

 
 LÄHTÖ 1LÄHTÖ 2LÄHTÖ 3LÄHTÖ 4LÄHTÖ 5
Su 6.7.2014120014001300550400
Ma 7.7.2014150014001200600400
Ke 9.7.201415001400140012501100
Pe 11.7.2014200280320160140
La 12.7.20143300350038001000900


Lähtöjen 1 – 3 ohjeet

Lähdöt 1,2 ja 3 ovat aikuisten lähtöjä. Lähtöpaikalla ei tarkisteta kilpailukortin numeroita, kilpailijat vastaavat itse siitä, että heillä on oikeat kilpailukortit, vrt. SSL:n kilpailusääntöihin.

Lähdöistä 1-3 lähtevät yli 14-vuotiaat (poikkeus sarjat H/D15-18 ja H/D80-95).

 

Lähtömenettely:

- 4 min        Kilpailijat kutsutaan "Lähtöaika xx.xx", lähtijöiden tarkistus

- 3 min        Emit- nollaus (tarvittaessa järjestäjiltä vara- emit, josta peritään jälkikäteen vuokrausmaksu),

- 2 min        Kilpailukartta nähtävillä (lopullinen lähtijöiden kirjaus)

- 1 min        Siirtyminen kartoille.  Kartan saa ottaa vasta lähtöhetkellä.

- Lähtö        Kilpailija ottaa karttansa ja suunnistus alkaa.


Takaa-ajolähdössä 12.7. eliittisarjoilla H/D 16-21E on omat lähtöjärjestelyt:

E-sarjoilla on neljän aikaisemman osakilpailun yhteistuloksiin perustuva takaa-ajolähtö. Kilpailijoiden tulee olla lähtöalueella 10 min. ennen omaa lähtöaikaa. Lähdössä on uudet keltaiset lähtönumerot E-sarjalaisille. Takaa-ajoon kuuluvien sarjojen lähtöajat ja -järjestys julkaistaan internetissä kilpailupäivää edeltävänä iltana viimeistään kello 20.00 ja la 12.7.2014 klo 8 kilpailukeskuksessa. Kilpailijat siirtyvät lähtökarsinaan numerojärjestyksessä 4 min ennen lähtöä toimitsijoiden ohjeiden mukaan. Takaa-ajoon lähettämistä jatketaan 30 minuuttia sarjan ensimmäisen kilpailijan lähdön jälkeen, minkä jälkeen loput lähtijät lähetetään väliaikalähdöllä minuutin välein.

 

Sarja            Lähtöaika

D16E

9:00:00

H16E

9:00:00

D18E

9:30:00

H18E

9:30:00

D20E

10:00:00

H20E

10:00:00

D21E

10:30:00

H21E

11:00:00


Lähdön 4 erityisohjeet
Rastireittisuunnistus (RR)

5 min          Kilpailijat kutsutaan lähtöön 5 minuuttia ennen lähtöaikaa lukemalla lähtöaika ja kilpailijan nimi kuuluvalla äänellä. Sarjoissa H/D8-10RR ja H/D12TR suunnistaja saa tutustua karttaan minuutin ajan. Kartassa on kunkin sarjan ratapainatus.
Myös muut lasten sarjat saavat tutustua karttaan minuutin ajan, mutta näihin mallikarttoihin on merkitty vain K-piste.

4 min          Tarkastetaan kilpailunumero.

3 min          EMIT-korttien nollaus.

2 min          RR ja TR -radan suunnistajat saavat kartan 2 min ennen lähtöä ja halutessaan myös opastusta. Muilla lasten sarjoilla nähtävillä kartta, johon on merkitty K- piste. K-piste on lähtöpisteessä (lähtöpaikalla).  H/D80, H85, H90, H95 ja H/D15-18B nähtävillä puhdas mallikartta.

1 min          RR ja TR- radan suunnistajat saavat tutkia karttaa. Muut lasten sarjat saavat oman karttansa ja voivat tutustua siihen minuutin ajan.

Käytössä on kaksi eri rastireittirataa, jotka lähtevät lähtöpaikoilta eri suuntiin.  RR-radat kulkevat alkumatkan erillään ja yhtyvät kolmannella (RR3) rastilla. Loppumatkan kaikki RR-sarjat etenevät samaa RR-rataa. RR-ratojen viitoitus on merkitty maastoon yhtenäisellä muovinauhalla. Sarjan H/D8RR muovinauha on koko matkan ajan VALKEA. Sarjoilla H/D9RR ja H/D10RR muovinauhan väri on alkumatkan KELTAINEN ja loppumatkan VALKEA. Loppumatkasta, kun reitit kulkevat yhdessä, on väri VALKEA. RR-sarjojen rasteilla on järjestysnumeron mukainen RR-tunnus (RR1, RR2, jne.) RR-sarjojen suoritusta ei hylätä puuttuvan rastileimauksen takia, vaan kilpailija saa 10 minuutin lisäajan puuttuvasta rastista. Karttaan RR-radan viitoitus on merkitty oranssilla viivalla. Viitoitus, jonka varrella rastit sijaitsevat, on kuvattu yhtenäisellä viivalla ja alkumatkan toinen viitoitus katkoviivalla.

Tukireittisuunnistus (TR)
Tukireittirata käyttää molempien rastireittiratojen viitoituksia. Viitoitukset on merkitty maastoon VALKEALLA ja KELTAISELLA muovinauhalla. Karttaan viitoitukset on merkitty oranssilla läpikuultavalla yhtenäisellä viivalla.

Sarjoissa H/D12, H/D13–14B, H/D13A ja H/D14A lähtötoiminnot ovat muuten samat kuin sarjoissa H/D12TR, mutta 5 min ja 2 min ennen lähtöä näytettävään karttaan on ratapainatuksista esitetty ainoastaan K-piste. Nämä sarjat saavat ottaa kartan 1 min ennen lähtöä.

Sarjat H/D15-18B sekä H/D80, H85, H90 ja H95 kutsutaan 5 min. ennen lähtöaikaa lähtöajalla ja nimellä.  Lähtötoiminnot ovat muutoin samat kuin edellä, mutta ainoastaan mallikartta on näkyvillä 2 min. ennen lähtöaikaa (vrt lähdöt 1-3).

Perhesuunnistus (PerheRR)
PerheRR – suunnistuksessa lapsi ja vanhempi kiertävät radan yhdessä ilman lähtöaikaa kuten normaalissa kuntosuunnistuksessa, reittinä valkea nauha. 
PerheRR:n lähdössä toimitsija antaa perheelle tarvittavan määrän karttoja. PerheRR- sarjaan osallistuvat menevät lähtö 5 kautta, jossa kirjaudutaan tulospalveluun numerolapun viivakoodilla.

Sprintin erillisohjeet

Huomioi kielletyt kohteet sekä kielletty kilpailualue, erilliset liitteet. Suosittelemme, että huoltajat käyvät lasten kanssa yhdessä läpi kielletyt kohteet. Kielletyt alueet on merkitty lisäksi nauhalla tulosuunnasta.

Myöhästyneet kilpailijat
Myöhästynyt kilpailija ilmoittautuu ”myöhästynyt” - kyltin luona lähdön toimitsijalle, joka tarkistaa hänen oikeutensa lähtöön. Myöhästyjä siirtyy varsinaiseen lähtöön toimitsijan ohjaamana suorittaen lähtötoimenpiteet ja lähtee maastoon luvan saatuaan häiritsemättä muita kilpailijoita.

Rastit ja leimaus
Mallirastit ovat kilpailukeskuksessa opaspaalun luona, jossa voi tarkistaa emit- kortin toimivuuden (0- leimasin). Rastit on kierrettävä numerojärjestyksessä. Väärällä rastilla tehty leimaus voidaan korjata leimaamalla uudelleen oikealla rastilla.

Maali
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kaikki muut paitsi kuntosarjalaiset tulevat samaan maalikarsinaan.  Maaliviivalla suoritetaan maalileimaus, jonka jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkistukseen. Jos leimauksissa on epäselvyyksiä, kilpailija ohjataan ”itkumuurille” ongelman selvittämistä varten. Tarkastuksen tulos ilmoitetaan itkumuurilla.
E-sarjojen viimeisen päivän kilpailun takaa-ajossa järjestyksen määrää maalilinjan ylitys, jonka jälkeen maalileimaus on tehtävä tulojärjestyksessä. Maalin läheisyydessä on juomavesipiste.

  Maali sulkeutuu
Su 6.7 17.30
Ma 7.7 16.30
Ke 9.7 16.30
Pe 11.7 15.30
La 12.7 15.00


Keskeyttäneet

Keskeyttäneet kilpailijat tulevat maaliin ja ilmoittavat keskeytyksestä leimantarkistuksessa.

Kielletyt alueet
Maastossa on sekä karttaan että maastoon tai ainoastaan karttaan merkittyjä kiellettyjä alueita, joille menijät hylätään. Kahden ensimmäisen kilpailupäivän maastot vapautuvat harjoitteluun toisen päivän kilpailun päätyttyä. Huomioikaa erillinen ohje kielletyistä alueista 4. osakilpailussa (sprintti).

Juomapaikat
Maastossa olevat juomapaikat on merkitty kilpailukarttaan.

Peseytyminen
Peseytyminen tapahtuu kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pesuaineiden käyttö on ehdottomasti kielletty. Opastus peseytymispaikoille alkaa opaspaalulta.

Ensiapu
Kilpailukeskuksessa on ensihoitopaikka. Karttaan merkityiltä juomapisteiltä sekä lähtöpaikoilta on puhelinyhteys kilpailukeskuksen ensiapuun. Tarvittaessa loukkaantunut henkilö voidaan kuljettaa juomapaikoilta kilpailukeskuksen ensihoitopaikalle. Ensihoitopaikalla on myös lääkäri.

WC
WC:t on merkitty kilpailukeskuskarttoihin ja niihin on opastus opaspaalulta. Lähtöpaikoille vievien viitoitusten varrella on myös wc:t.

Tulospalvelu, väliaikatulosteet ja tulokset
Kunkin päivän tulokset ja viikon yhteistulos julkaistaan päivittäin kilpailukeskuksen ja kisakylän tulostauluilla sekä järjestäjien nettisivuilla. Kilpailijat saavat väliaikatulostuspisteessä tulosteen, jossa näkyy tulostushetken tilanne kilpailussa. Väliaikatulosteen järkevän käytön kannalta kehotetaan kilpailijoita ottamaan väliaikatulosteet vasta, kun suurin osa sarjan suunnistajista on tullut maaliin. Tuloksia koskevissa epäselvyyksissä tulee ottaa yhteys kilpailuinfon henkilöstöön. Viralliset tulokset julkaistaan Fin5-suunnistusviikon nettisivuilla. 1.-2. osakilpailuissa tulokset netissä klo 18 jälkeen.


Ravintolat

Kilpailuiden lounas- ja kahviopalvelut ovat ravintolateltassa. 

Seurateltat
Seurojen huoltoteltat saa pystyttää Säkkilän kilpailukeskukseen lauantaina 5.7 klo 12.00 alkaen. 3. osakilpailussa Noivioharjussa ei sallita seuratelttoja. 4. ja 5. osakilpailuja varten Rukan kilpailukeskuksessa seurateltat saa pystyttää torstaina 10.7.2014 klo 15 alkaen järjestäjien merkitsemille paikoille. Yöpyminen seurateltoissa on kiellettyä.

Palkinnot
Neljän ensimmäisen kilpailun sarjavoittajat palkitaan. Palkinnot jaetaan seuraavasti:
1. ja 2. päivän voittajille ma 7.7 klo 19.00 Rukan Tykyssä.
3. ja 4. päivän voittajille pe 11.7 klo 19.00 Rukan Tykyssä.
Kokonaiskilpailussa palkitaan sarjojen 1 - 3 parasta osallistujamäärien suhteessa lauantaina Rukan kilpailukeskuksessa klo 11.30 alkaen sarjojen valmistuttua. Palkittavien määrä sarjoittain ilmoitetaan kilpailukeskuksen infotaululla sekä nettisivuilla sarjat, lähdöt, matkat ja palkittavat kohdassa.

Muistomitali
Muistomitalit jaetaan kilpailusarjoihin osallistuville ensimmäisen kilpailupäivän maalissa. 

Kuntosuunnistusradat
Kuntosuunnistajille on päivittäin tarjolla kuusi eri ratavaihtoehtoa ja PerheRR; aloittelijoille tarkoitetut helpot CL ja CP, vähän kokeneemmille tarkoitetut helpohkot BL ja BP sekä konkareille vaativat AL ja AP. L= lyhyt matka ja P= pitkä matka. PerheRR on tarkoitettu perheen pienimmille huoltajan seurassa ja radalla on apuna rastireittinauha. Ratavaihtoehdot ovat päivittäin nähtävillä kilpailukeskuksen kuntosuunnistusinfossa, poikkeuksena PerheRR- sarja, jonka radan saa nähtäväkseen vasta lähtöpaikalla lähdössä 4.

 

Ilmoittautuminen ja maksut kuntoradoille

Kuntosuunnistuksiin voi ilmoittautua kilpailukeskusten kuntoinfossa tai kisakylän kilpailutoimistossa.  Kilpailutoimisto Rukalla on avoinna la 5.7 klo 12.00 – 22.00, tiistaina 8.7 klo 11.00 - 18.00 ja torstaina 10.7 klo 11.00 – 18.00.


  Kuntoinfo avoinna Maastoon pääsee Kuntomaali sulkeutuu
Su 6.7 9.30 - 15.00 11.00 - 15.30 17.30
Ma 7.7 9.00 - 14.00 10.00 - 14.30 16.30
Ke 9.7 9.00 - 14.00 10.00 - 14.30 16.30
Pe 11.7 9.00 - 14.00 10.00 - 14.30 15.30
La 12.7 8.30 - 12.30 09.00 - 13.00 15.00


Karttamaksu on 50 €/viikko tai 12 €/päivä, lapset alle 13 v. 30€/7€, perheRR 30€/7€.
Kuntoilija voi vuokrata infosta myös Emit- kortin, jonka vuokra on 15€/viikko tai 5€/päivä. Kadonneesta kortista veloitetaan 80 €.

Kuntosuunnistuksen lähtö
Kuntosuunnistajilla (radat A-C) on oma lähtöpaikka, lähtö 5. Lähtöpaikalla kirjaudutaan tulospalveluun numerolapun viivakoodilla. Toimitsija ohjaa kuntosuunnistajan oikean karttalaatikon luokse. HUOM! PerheRR lähtöpaikka on lähtö 4, mutta PerheRR - sarjaan osallistuvat menevät lähtö 5 kautta, jossa kirjaudutaan tulospalveluun numerolapun viivakoodilla. PerheRR- sarjan lähdössä toimitsija antaa perheelle tarvittavan määrän karttoja. Lähtö suoritetaan nollaamalla Emit- kortti.

Kuntosuunnistuksen maali
Kaikki kuntosarjalaiset tulevat kuntomaaliin, myös PerheRR- sarja.
Maalissa Emit- kortti luetaan. Vuokrattu Emit- kortti on palautettava vuokra-ajan päättymisen jälkeen kuntosuunnistusinfoon. Väliaikatulostuspisteessä kuntosuunnistaja saa halutessaan väliaikatulosteen suorituksestaan.

Kuntosuunnistuksen tulokset ja palkinnot
Päivittäiset tulokset ovat nähtävillä kilpailukeskuksen tulostaululla ja järjestäjien nettisivuilla. Yhteistuloksia ei lasketa. Päivittäin arvotaan kaksi palkintoa jokaista rataa kohti. Palkinnon saajista on lista infossa, lisäksi saajat ilmoitetaan netissä. Palkinnot noudetaan omatoimisesti infosta.

Rastiralli
Rastiralli on alle 8-vuotiaille tarkoitettu toiminnallinen rata. Jokaisena kilpailupäivänä on oma rata. Suunnistuksen lisäksi reitin varrella on erilaisia tehtäviä. Rastiralliin voivat osallistua alle kouluikäiset lapset huoltajan kanssa. Lukutaitoiset lapset voivat osallistua myös yksin. Radat kulkevat kilpailukeskuksen läheisyydessä helppokulkuisessa maastossa, reitin pituus on noin 0,5 km.
Rastiralliin ilmoittautuminen, maksu (vain käteismaksu) ja lähtö tapahtuvat rastirallipisteessä, joka sijaitsee kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Opastus alkaa opaspaalulta. Osallistujamaksu on 4 €/lapsi/kerta tai 15 €/lapsi/viikko, huoltajalta ei peritä maksua. Jokainen osallistuja palkitaan päivittäin maalissa pienellä palkinnolla ja myös kartta jää muistoksi.

Rastiralli Avoinna
Su 6.7 11.00 - 16.30
Ma 7.7 10.00 - 15.30
Ke 9.7 10.00 - 15.30
Pe 11.7 10.00 - 15.30
La 12.7 9.00 - 13.30

Muksula
Muksula on tarkoitettu yli 1-vuotiaille lapsille.
Ennakkoilmoittautuminen on suositeltavaa turvallisuus- ja viihtyvyyssyistä. Muksulan ennakkoilmoittautuminen tapahtuu 18.6.2014 mennessä sähköpostitse Fin5 toimistoon os. kev@kev.fi. Ilmoittautumisessa pitää mainita lapsen nimi, ikä, osallistumispäivät, mahdolliset allergiat sekä huoltajan nimi ja puh.numero. Maksu maksetaan ennakkoon tilille FI 83 519407 20111892.

Muksulapäivän hinta on 8 €/päivä (sisältää juomaa ja pientä naposteltavaa kuten rusinoita). Omat eväät mukaan! Paikanpäällä ilmoittautuen hoitopäivän hinta on 12 €. Lapsia, joita ei ole ilmoitettu ennakkoon, otetaan muksulaan vain hoitajamäärän niin salliessa.

Lapset kirjataan sekä tullessa että lähtiessä sisääntuloportilla. Muksulassa on järjestettyä ohjelmaa.Muksula avoinna

Su 6.7.2014

10.00 – 18.00

Ma 7.7.2014

09.00 – 17.00

Ke 9.7.2014

09.00 – 17.00

Pe 11.7.2014

09.00 – 16.00

La 12.7.2014

08.00 – 15.30

 

 

Koiranhoito

Kilpailukeskuksessa ei ole järjestettyä koiraparkkia. Koirien hoito on mahdollista edulliseen Fin5 -hintaan Rukan koirahoitolassa. Katso kilpailuinfo/koirahoitola.

 

Kilpailutoimisto

La 5.7.14

klo 12 - 22

Ruka kongressikeskus

Su 6.7.14

klo 8 - 16

Säkkilän kilpailukeskus

Ma 7.7.14

klo 8 - 16

Säkkilän kilpailukeskus

Ti 8.7.14

klo 11 - 16

Rukan kongressikeskus

Ke 9.7.14 

klo 8 - 16

Noivioharjun kilpailukeskus

To 10.7.14

klo 11 - 16

Rukan kongressikeskus

Pe 11.7.14 

klo 8  - 16

Rukan stadion


La 12.7.14 

klo 8 - 16

Rukan stadion


 

Ympäristö
Roskat (ml. esim. geelipussit) on jätettävä lähtöön, juomapaikalle tai maaliin. Järjestäjät ovat varanneet jätesäkkejä ja säiliöitä roskia varten. Jokainen seura huolehtii oman ”seuraleirinsä” roskien toimittamisesta jätepisteeseen.

Paloturvallisuus
Avotulen teko kilpailualueelle on ehdottomasti kielletty! Mahdollisen tulipalon sattuessa on ensisammutuskalustoa saatavissa ainakin paikoitusalueelta sekä ravintolasta.

Pysäköinti ja kuljetukset
Kilpailijoiden ja yleisön pysäköinnistä peritään maksu. Koko viikon pysäköintimaksu on henkilö- ja asuntoautoilta 30 € ja päivämaksu on 10 €, linja-autoilta 60 €/vko tai 20 €/päivä, maksu suoritetaan kilpailukeskuksen infoon ennen poisajoa tai kisakylän kilpailutoimistoon Rukan kokouskeskukseen la 5.7 (klo 12 – 22). Pysäköintilipuke tarkistetaan parkkialueelta lähdettäessä ja sen pitää olla selkeästi näkyvillä tarkastusta varten. Pysäköintialueet ovat kilpailukeskuksista 0,2- 5 km etäisyydellä.  Yli 2,5 km:n etäisyydeltä P-alueilta järjestetään maksuton non-stop bussikuljetus kilpailukeskuksiin.  Säkkilässä osa P-alueista on Juumantien alkupäässä noin 4 - 5 km päässä kilpailukeskuksesta ja Rukan kilpailukeskuksessa osa P-alueista on Itä-Rukan laskettelurinteiden pysäköintialueilla. Pysäköintialueilla ei saa majoittua.  Pysäköinti on sallittua vain järjestäjän osoittamilla P-alueilla.

Linja-autokuljetukset Rukalta kisakylän kilpailutoimiston edestä lähtee kilpailukeskuksiin 1.- 3. kilpailupäivinä (meno-paluu). Aikataulu löytyy kisakylän kilpailutoimiston infotaululta ja nettisivuilta. Linja-autolippu maksaa aikuisilta 20 €/1.-3. pv tai 8 €/päivä ja 12-vuotiailta tai nuoremmilta 15 €/6€. Yhdensuuntainen hinta on 5 €/aikuinen ja 4 €/alle 12 v.

Löytötavarat
Löytötavarat kerätään infoon, josta niitä voi tiedustella viikon aikana ja sen jälkeen sähköpostiosoitteesta kev@kev.fi.

Toimihenkilöt


Järjestelytoimikunnan pj  Tuomo Hänninen
Järjestelytoimi-kunnan varapj Tapio Tahkola 040-5932615
Pääsihteeri, tiedottaja Seppo Linjakumpu 0400-706433
Kilpailunjohtaja  Esa Heikkinen 045-6503536
SSL:n kilpailunvalvoja, TA  Tapani Koskela, HlS
Ratavalvoja 1. ja 2.pv Keijo Parkkinen, YNM
Ratavalvoja 3. ja 5.pv Jarmo Pyhtinen, PosPy
Ratavalvoja lapset ja 4.pv Petri Karjalainen, SK Pohjantähti
Kilpailukeskus, rakentaminen Jouko Tauriainen 050-4311007
Ratamestariryhmän johtaja  Timo Ronkainen 0400-289155
Karttavastaava  Tapio Tahkola 040-5932615
Ratamestari Säkkilä 1. - 2. Tapio Tahkola 040-5932615
Ratamestari Noivioharju 3.  Jari Oikarainen 0400-240353
Ratamestari Ruka 4. Tapio Tahkola 040-5932615
Ratamestari Ruka 5. Timo Ronkainen 0400-289155
Ratamestari lapset  Tiina Aikio
Santeri Aikio
040-5763973
0400-732812
Tulospalvelu  Timo Kokko
Lähdöt  Hannu Ervasti 040-7731397
Maali  Aki Aikio 040-7301475
Info, kisakanslia  Jaana Heikkinen 040-5704624
Kuntoinfo Anne T Määttä 040-5147608
Talous  Tuomo Hänninen
Ravintola  Kirsi Pesonen
Turvallisuus
EA-vastaava
Reino Moilanen
Eero Virkkunen
040-845 997

Liikenne Kari Tornberg 044-2864083
Tuomarineuvosto   
pj Jussi Kauppinen, SuomRa
Jäsen Antti Härkönen, PudU
Jäsen Marja-Liisa Laitala, NiS

SUUNNISTUKSEN ILOA!